ЕНП: Борисов назначава хора, работили срещу интересите на България

13:07, 15 май 17 / Политика 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Единна народна партия остро протестира срещу назначаването на Красимир Първанов за зам.-министър на енергетиката. Това е поредният типичен пример за властта на олигархията, която директно кадрува в българското правителство, заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева, съобщиха от ЕНП, информира БГНЕС.

Бившият шеф на НЕК беше уволнен в първия мандат на Борисов заради неизгодно споразумение, подписано с руската страна по проекта АЕЦ „Белене“. Прикриването на номинацията зад патриотични квоти не може да заблуди никого, защото става дума за човек, който бе еднакво близък както до бившия президент Георги Първанов, така и до настоящия министър-председател Бойко Борисов. Противно на изричното разпореждане на ресорния министър бившият шеф на НЕК подписва в интерес на руснаците документ, известен като „Допълнение 12“. Надвишавайки правомощията си Красимир Първанов е защитил чужд национален интерес в ущърб на финансовите интереси на България. При липсата на подписан договор за АЕЦ „Белене“ подобни действия доведоха до там, че страната ни плати стотици милиони, след като бе осъдена от Международен арбитраж. Настояваме ДАНС и прокуратурата да дадат становище по действията на Красимир Първанов в ущърб на България от 2011 г.

Остава да виси въпросът с какви действия или скрити мотиви премиерът Бойко Борисов е решил да награди с повишение г-н Красимир Първанов при третия са мандат? За нас това назначение е своеобразно признание, че министър-председателят също е готов да работи за чужди национални интереси, каза Мария Капон, член на ИС на Единна народна партия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама