Община Пловдив подкрепя консорциума, кандидатстващ за концесията на летището

12:43, 15 май 17 25 504 Шрифт:
Автор:

С пълно единодушие от 48 гласа „За“ Общинският съвет на Пловдив прие да подкрепи „Консорциум Летище Пловдив“ за участие в открита процедура за предоставяне на концесия за услуга на обект „Гражданско летище за обществено ползване Пловдив“.

Председателят на "Тракия икономическа зона", която е един от участниците в консорциума Пламен Панчев заяви, че логистиката в района е увеличена с 37 процента през последната година. "С развитието на летището виждаме един сериозен отрасъл като логистиката, който ще допринася за икономиката на региона. Летището е естествено продължение на нашите намерение за развитие на Пловдивска област", допълни Пламен Панчев.

Той съобщи още, че предложението на консорциума е Община Пловдив да участва с 10%. "Има документална пречка за подобно участие, но и без тези 10% ние можем да партнираме с бъдещия победител, защото говорим за развитие за повече на брой линии, за инвестиции в карго зони. Това по принцип не е свързано с директно участие на Община Пловдив. За момента Общината няма да влиза с дялове в дружеството, това евентуално ще стане на по-късен етап", обясни кметът Иван Тотев.

Притесненията на общинските съветници от различните групи бяха свързани с факта, че учредителният протокол за консорциумът е от 1 март, а предложението се гласува едва днес. Кметът Тотев обясни, че е изчакано, за да се види дали ще има и други кандидати. "Причината да го гласуваме предложението на извънредна сесия е моя грешка", призна кметът. Той се е объркал, че срокът за подаването на документите изтича на 27 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама