НОИ приема старите образци на удостоверенията за изплащане на помощи до 12 юни

12:12, 15 май 17 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният осигурителен институт (НОИ) информира, че във връзка с измененията и допълненията в Наредбата за паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване /НПОПДОО/ настъпват промени по отношение на представянето на образците за изплащане на паричните обезщетения - Приложения № 9, № 10 и № 11 към наредбата.

До 12 юни 2017 г. включително, документите и данните за изплащане на паричните обезщетения се представят със старите образци, съответно структури на данни на удостоверения, Приложения № 9, № 10 и № 11 към наредбата.

От 13 до 16 юни 2017 г. ще бъде преустановено приемането на удостоверения поради актуализирането на програмните продукти и системи, обслужващи приемането и валидирането на данни за изплащане на паричните обезщетения.

След 16 юни 2017 г. ще се приемат само новите образци на удостоверенията Приложения № 9, № 10 и № 11 към наредбата с данни, съответстващи на Приложение № 1 към изменените Функционални изисквания за структурата и формат на данните, поддържани от програмните продукти за въвеждане, контрол, съхраняване, представяне/корекция/заличаване на данните от осигурителите и самоосигуряващите се за изплащане на паричните обезщетения от ДОО.

НОИ уведомява, че с новите образци на удостоверенията ще се подават и данни за парични обезщетения, отнасящи се за всички периоди – до или от 1 юни 2017 г., както и за корекция или заличаване на данни, подадени със старите образци на удостоверения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама