Абитуриенти от Шабла се включиха в кампанията "С тениска на бала"

12:02, 15 май 17 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Абитуриентите от средното училище „Асен Златаров” в Шабла са единствените зрелостници от областта, включили се в кампанията на БЧК"С тениска на бала".

Вярващи в благородните каузи, на изпращането си зрелостниците не бяха облечени в официални тоалети, а със специални тениски, изработени от Българския червен кръст.

Учениците от Шабла са единствените от областта, които са се присъединили към инициативата на столичната организация на Българския червен кръст, съобщи директорът на Областният съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов. Те са внесли сумата от 480 лева, срещу което са получили свидетелство за дарение и тениските, с които са се явили на изпращането.

За четвърта година БЧК набира средства за абитуриенти в неравностойно положение. Идеята е вместо със скъпи костюми и рокли зрелостниците да носят на изпращането и на абитуриентския си бал тениските на кампанията. Със събраните пари от продажбата им ще бъде финансирано висшето образование на абитуриенти в неравностойно положение. 
За първите три години от проявата са събрани 204 000 лева, с които са отпуснати общо 101 стипендии. Някои от студентите, чието висше образование е било осигурено от кампанията, присъстваха на тазгодишното ѝ откриване: 
Лица на "С тениска на бала" тази година са музикантът Вензи, влогърът Крис Захариев и новите златни момичета на България - ансамбълът ни по художествена гимнастика. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама