За два часа 1661 регистрирани в системата за първолаците в Бургас

11:58, 15 май 17 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Свободни места за I клас има във всички комплекси на Бургас, включително и в централната градска част. Това са показали резултатите само 1 час след отваряне на е-платформата за регистрация на кандидатите, съобщиха от Общината. По традиция първите 10 минути след 8.00 ч. регистрацията е с най-висок интензитет заради най-важната опция за предпочитание на учебно заведение.

1661 са кандидатите, регистрирани до 10.00 часа през платформата , като свободните места са  2364.

Най-голям брой заявления са подадени за ОУ "Елин Пелин" в к-с "Меден рудник", ОУ "А.Г. Коджакафалията" - ЦГЧ, ОУ "Васил Априлов" и ОУ "Климент Охридски" в к-с "Изгрев" и ОУ Антон Страшимиров" в к-с "Славейков". Във всички останали учебни заведения има свободни места в паралелките.

Регистрацията продължава до края на месеца. Значение за класирането по първо желание има часът на регистриране в системата, постоянният адрес, местоработата на родителите. Допълнителни точки ползват кандидатите, които имат брат и/или сестра в същото училище, както и тези, които са сираци, полусираци или с трайни увреждания с 50 % и над 50 %.

На 2 юни всеки родител може да провери резултатите от класирането. Проверката става по два начина: индивидуално за всяко дете чрез въвеждане на данни за вход, или в списъци, изнесени във всички училища. Записването за прием по първо класиране ще е от 5 до 16 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама