Варна получи отличие „100 % младежки град“

10:37, 15 май 17 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На официална церемония в португалския град Брага през изминалата седмица Варна получи награда за инициатор на иновативен знак за качество „100% младежки град“. Сертифицирането от този тип се осъществява за първи път и е резултат от осъществяването на проект по програмата „Еразъм +”, който има за цел да повиши ефективността на публичните инвестиции в областта на младежта и младежките политики.

В проекта Варна участва заедно с още няколко града: Брага – Европейска младежка столица за 2012 г., Торино – Европейска младежка столица за 2010 г., Клуж Напока – Европейска младежка столица за 2015 г., Ганджа – Европейска младежка столица за 2016 г., Валенсия и Рига. Градовете, участвали в разработването на концепцията, получиха призове за новаторство в сферата на младежките политики, съобщиха от сдружението „Варна – Европейска младежка столица 2017“.

На церемонията по награждаването присъстваха кметът на Клуж Напока Емил Бок, кметът на Брага Рикардо Рио, секретарят на Министерството на младежта и спорта в Португалия Жоао Пауло Ребело, директорът на национална агенция „Еразъм+” Педро Соарес, членът на борда на Европейския младежки форум Кристен Агиро, делегати от Кашкайш – Европейска младежка столица за 2018 г., представители от Страсбург и Билбао.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама