Дружба 1 и 2 излизат пак на протест на 17 май

10:25, 15 май 17 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Почти 5 месеца жителите на столичния квартал "Дружба" се опитваха да прелитат от "Дружба 1" към "Дружба 2" и обратно, но категорично не им се получиха опитите. Затова днес те отново излизат на протест заради свързващ път, който е заграден. Пътеката попада в частен имот на олимпийския шампион Андон Николов. В сряда от 18.30 ч. за пореден път те ще изразят недоволството си от заградената пътека. Протестиращите твърдят, че след затварянето на алеята поради реституция на земята, трябва да обикалят средно около километър, за да свършат ежедневната си работа.
 
На всичкото отгоре жителите на двата квартали трябва неправилно да минават през булевард „Цветан Лазаров“, за да стигнат от „Дружба“ 2 до „Дружба“ 1. "Надяваме се проблемът да бъде решен в полза на обществото. Не може два столични квартала да са заложници на частен интерес, а в същото време местната администрация да бездейства. Така наречения алтернативен път, който вече трябваше да бъде готов все още дори не е започнат“, заяви д-р Николай Георгиев от Обществения съвет на „Дружба“ 2. Към протестиращите вече са се присъединили и жители на "Младост", "Гео Милев", "Красна поляна". "Сдружение Азбукари" и гражданската платформа "Българи за България" също подкрепят протестите.
 
Според кмета на "Искър" районната общинска администрация е осигурила алтернативна пътека, но тя отново попада в имота на частник, който е обжалвал и е спечелил. В момента има процедура, за която не е ясно кога ще приключи и живеещите в Дружбите ще имат връзка от единия квартал до другия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама