РУ организира Четвърта международна академична седмица по програма Еразъм 

07:30, 15 май 17 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международна академична седмица по програма Еразъм от 15 до 19 май организира за четвърта година Русенският университет. Официалното откриване на форума е днес от 10 ч. в заседателната зала на Канев Център. В продължение на пет дни 19 представители на партньорски университети от Армения, Германия, Грузия, Естония, Китай, Латвия и Русия ще обменят опит и добри практики, постигнати по различните форми на програма Еразъм, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

В годината, когато програма Еразъм отбелязва 30-годишнината от своето стартиране в Европа, е важно да бъдат откроени всички нейни значими приноси за развитието на междууниверситетското сътрудничество, интернационализацията на образователните системи, обменът на добри практики и стимулирането на интереса на милиони млади хора към мобилност с цел личностно усъвършенстване и развитие.

Русенският университет посвещава тематиката на своята Четвърта Еразъм седмица именно на тази забележителна годишнина, но в същото време желае да предостави на своите партньори форум за обмен на мнения във връзка с отварянето на програма Еразъм към целия свят. 

Разширяването на програмата носи добавена стойност както за университетите от програмните страни, така и за техните колеги от партньорските страни, тъй като насърчава взаимното опознаване и разбиране, сближава академичните системи, обогатява традициите и внася иновативни елементи в образователните практики.

Специален акцент в програмата на Еразъм седмицата ще бъде поставен чрез обсъждането на опит и добри практики за насърчаване участието на млади хора в неравностойно положение в програмата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама