200 души направиха флашмоб край голф игрище на Тръмп

02:28, 15 май 17 / Свят 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Флашмоб от около 200 демонстранти се събра в събота сутринта край голф игрището на президента на САЩ Доналд Тръмп в Ранчо Палос Вердес (Rancho Palos Verdes). Участниците изписаха с телата си думата RESIST! (Съпротивлявай се!) в знак на протест срещу политиката му и с искане да публикува данъчните си декларации, пише в неделя "Лос Анджелис таймс". Предаде БГНЕС.

Група, наречена "Неделимият Сан Педро", оглавява тълпата, която включва бебета на възраст от 1½ години, малки деца и пенсионери, до обществен парк, сгушен в голф игрището около 9 часа сутринта.

Флашмобът отне около 15 минути, за да наредят 30-футовите букви, след което участниците изпяха "Бог да благослови Америка", разказва Питър М. Уорън, пенсиониран журналист и член на групата.

Организацията, която се сформира след встъпването в длъжност на Тръмп, изразява основно загрижеността си за управлението, като се свързва със законодатели, посещава общински зали и се присъединява към протести.

Членовете на групата искат назначаването на специален прокурор, който да разследва въпроса за руска намеса в миналогодишните президентски избори и публикуването на данъчните декларации на Тръмп, каза Уорън, който е бивш редактор във вестника.

"Твърде трудно е да се напиша "Публикувайте данъчните си декларации", казва той. "Това беше просто начин да изразим нашата любов към страната".

Служители на голф игрището и полицаи наблюдаваха сцената, но не се намесиха, каза Уорън.

Голф игрището бе цел и на анонимни екоактивисти през март, които издълбаха NO MORE TIGERS, NO MORE WOODS в тревата. Голф клубът предлага възнаграждение от 10 000 долара за информация, водеща до арестуването и осъждането на вандалите от предишната акция, припомня "Лос Анджелис таймс". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама