Община Разград ще вложи над 100 000 лева за ремонт на уличната мрежа

07:00, 15 май 17 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Разград се предвижда да бъдат ремонтирани части от две улици и междублоково пространство. Докладната записка на кмета д-р Валентин Василев с предложението предстои да бъде разгледана и одобрена на предстоящото заседание на Общинския съвет.

Ремонтните дейности ще бъдат извършени с остатъка от изтеглен през 2014 година банков кредит за инвестиции в уличната мрежа и общински сграден фонд. Кредитът е усвоен, предвидените в решението обекти и дейности са изпълнени и към момента е наличен остатък в размер на 102 010 лева, се посочва в докладната.

Общинската администрация предлага тези пари да бъдат използвани за ремонт на следните обекти: 155 метра от улица „Мелник“, като за ремонтните дейности са предвидени 40 000 лева, 60 метра от улица „Силиврия“, дейностите ще са за 9 000 лева и междублоковото пространство между ул. „Сава Катрафилов" и ул. „Любен Каравелов" с площ от 2 205 кв.м., а стойността на ремонтните дейности е предвидено да възлезе на 53 010 лева.

При наличие на финансов ресурс, получен в резултат на предложени по-ниски цени от участници, определени за изпълнители на обществените поръчки, които ще бъдат проведени се предвижда да бъдат ремонтирани и други улици, отбелязва кметът д-р Валентин Василев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама