Разглеждат предложение за концесия на летище Пловдив на извънредна сесия

07:00, 15 май 17 25 492 Шрифт:
Автор:

Предложението за подкрепа на ДЗЗД „Консорциум Летище Пловдив“ за участие в открита процедура за предоставяне на концесия за услуга на обект „Гражданско летище за обществено ползване Пловдив“,  ще  разгледа на извънредна сесия днес Пловдивския общински съвет.  До този момент това е единственото предложение за подкрепа от страна на Община Пловдив към консорциума между – КЦМ, ПИМК и Тракия икономическа зона.

„Ние искаме летище „Пловдив“ да продължи да съществува и затова единственият разумен вариант за това е концесия с програма и ясен ангажимент. Затова политиката на Община Пловдив е да окаже подкрепа и на правителството в лицето на министъра на транспорта за концесията на летището“, коментира кметът Иван Тотев.

Той уточни, че с предложението, което се внася за разглеждане, казват, че идеята за концесия е добра.  До момента не са провеждани  други срещи с кандидати за концесия, с изключение на пловдивския консорциум, въпреки че имаше различни китайски делегации, които проявяваха интерес към летището.

Всеки кандидат трябва да отговаря на съответните изисквания на държавата. Собствеността на летище „Пловдив“ си остава държавна в рамките на концесията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама