Втори ден сапьори в пловдивския квартал "Тракия"

14:45, 04 май 17 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Истинско минно поле или закопан в земята погреб се оказа сравнително малката площ между блоковете 245 и 248 в жилищен район "Тракия" в Пловдив, предаде БГНЕС.

След трите боеприпаса, изровени при изкопни работи с багер, които бяха отнесени от военните вчера следобед, днес бронираните коли отново са на мястото заради три нови находки. Хората от най-близките блокове бяха евакуирани още преди обед, районът е отцепен в доста по-голям периметър, отколкото вчера. Очевидци разказват, че докато преди два дни багеристът поне няколко пъти премятал снаряда, докато се усети какво е това, то днес е бил забелязан да бяга бързо с пребледняло лице веднага след първия досег до метала.

В средата на 40-те години на миналия век тук е имало военно летище. Твърде вероятно е боеприпасите да са останали оттогава. Странно е как досега никой не се е натъквал на подобна находка, а наоколо са построени десетки жилищни блока. Очевидно има нужда от по-старателно проучване на района. Сред хората засега няма паника, но при тая интензивност на появата на нови и нови снаряди, не е ясно докога ще трае спокойствието, ако не се вземат адекватни мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама