С пopeдицa от инициaтиви разградската библиотека ще отбележи Haциoнaлнaта библиoтeчнa ceдмицa

14:41, 04 май 17 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За 12-а поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация организира застъпническата кампания Национална библиотечна седмица. Тя стартира oт 9 мaй пoд мoтoтo „Библиoтeĸитe в пoдĸpeпa нa ycтoйчивoтo paзвитиe“. Инициативата се провежда в партньорство с Фондация „Глобални библиотеки – България” и с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

За поредна година в библиотечната седмица с разнообразни инициативи се включва и Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” в Разград, съобщиха от културната институция. Предвидени са поредица от събития с ученици, творци и общественици. Възпитаници от учебните заведения в града ще имат възможност да влязат в ролята на библиотекар за един ден. В детския отдел на библиотеката ще бъде организирана среща на детски автор с първокласници, а деца-творци от ОУ „Н.Й.Вапцаров” ще гостуват на малките читатели от детски градини в града. Програмата включва още среща на библиотекари с преподаватели от Университета по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ), посещения на деца от Ресурсния център и ЦСРИ „Емилиян” в детския отдел на библиотеката, както и майска среща на поколенията. Ще бъдат открити и две експозиции -  изложба „Книги с автограф” от фонда на отдел „Краезнание” и пътуваща изложба „Екслибриси”.

По повод на Националната библиотечна седмица, дните от 9 до 12 май ще бъдат обявени за Дни без глоби и и безплатна регистрация за читателите на библиотеката в Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама