Във Варна се санират 26 блока

17:59, 03 май 17 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В момента върви саниране на 26 жилищни блока в  цяла Варна. Регистрирани са 112 сдружения на собствениците. Исканията за сключване на договори за целево финансиране към Българската банка за развитие са 71, а сключените договори за целево финансиране са 34.

Това стана ясно днес при откриването на обновения бл.16 в кв. „Чайка”. Сградата е шестетажна, с 5 входа. Тя вече е с положена топлоизолация, минерална мазилка, поставени са нови входни алуминиеви врати, топлинно изолиран е таванът на сутерена, извършен е цялостен ремонт на покрива, поставена е нова PVC дограма за всички прозорци, монтирани са нови осветителни тела с фотоклетки и фотоволтаични системи, изградена е нова мълниезащитна инсталация. Изпълнител е  „Солей 06“ ООД, а общата цена за изпълнение на договора е близо 975 хил. лв. без ДДС.

„Поздравявам домоуправителите и техните съкооператори за активността. Виждате, че обликът на блока е различен, което опровергава лъжите за санирането. Променят се условията на живот за хората, забелязва се повишаване на търсене на апартаменти в обновените кооперации, защото санирането повишава цените на имотите. Позитивните ефекти са видими“, каза кметът Иван Портних при откриването на блока. По думите му работата на сдруженията върви с ускорени темпове, има и ръст на нови кандидатстващи за саниране.

Тази година предстои саниране и на общинска и държавна инфраструктура - на 3 детски градини, 7 училища и 2 професионални гимназии.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама