Тереза Мей допуска по-високи данъци след изборите

19:08, 22 апр 17 / Свят 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Тереза Мей не отхвърля възможността за увеличаване на данъците след общите избори, които тя назначи на 8 юни. След среща с привържениците на управляващата Консервативна партия в град Дъдли, министър-председателят отговори на журналистически въпроси относно възможността за повишаване на данъците с ново правителство, което при победа консерваторите ще се сформират след вота. Това информриа ТАСС, цитира БГНЕС.

Мей се ограничи до нееднозначни изрази, според които „торите винаги са вярвали в ниските данъци“, за разлика от основните си съперници – лейбъристите, които винаги имали „естествен инстинкт за увеличаване на налозите“. Тя не отговори какви са реалните перспективи за данъчен растеж в близко бъдеще.

Темата бе засегната в петък във Вашингтон, когато британският министър на финансите Филип Хамънд изрази надежда, че „Обединеното кралство ще има икономика с разумни данъци и ще се отърве от бюджетния дефицит“.

През март тази година Хамънд трябваше да отстъпи една седмица след публикуването проектобюджет, който предвижда увеличаване на здравните осигуровки за индивидуалните вносители от 9% на 11%. Тогава съпартийците му го обвиниха в нарушаване на изборния манифест от 2015 г. със заявката да няма промяна по това перо. В същия документ торите обещават да не се повишават процентите на данъка общ доход и този върху добавената стойност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама