Красавици напират за короната на „Царица Роза” в Казанлък

10:56, 22 апр 17 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Огромен интерес към участие в конкурса титлата „Царица Роза 2017” демонстрират казанлъшки абитуриентки. Това стана ясно на първата им среща с кмета на Казанлък Галина Стоянова. Тя поздрави всички престрашили се да участват в битката за короната и им пожела преди всичко да се забавляват и да създават нови приятелства. „Бъдете естествени!“, посъветва Галина Стоянова девойките: „Хората тук и техните гости избират за Царица Роза винаги най-естествените и красиви момичета, за разлика от претенциозните конкурси за красота“, допълни тя.

Кметът на Казанлък представи основния екип, който ще работи с абитуриентките от училищата в града до самия финал на конкурса на 12 май. Бяха оповестени и основни моменти от вълнуващото им пътешествие „Пътят към Короната“.

Съществено място в програмата е отделено за опознаване на културно-историческото наследство в Долината на розите и на тракийските царе, защото бъдещата Царица се превръща в главен посланик на Казанлък в България и по света. От момичетата се очаква сръчно да могат да се справят и със засаждането на рози, тъй като ще се включат в украсяването на Казанлък със 7 000 рози в навечерието на Празника.

За визията им ще се погрижи известният коафьор от Казанлък Стенли, съвместно със свои колеги от Италия. По време на обученията по протокол и етикет, хореография за грация и елегантност, професионална фотосесия в новия Музей на Розата, репетициите, включително официалните дефилета кандидатките за Царица Роза 2017 ще проследява неотлъчно обективът на оператора Евгени Атанасов.

Традиционно, начело на  журито ще застане посланикът на Япония у нас, н.пр. Шиничи Яманака, което ще гарантира абсолютната неподкупност на избора. Тази година в него се включва и посланичката на Азербайджан н.пр. Наргиз Гурбанова. Участват и три известни и красиви казанлъчанки: модната дизайнерка Мариела Гемишева, наградена със Златната игла за 2016 г., певицата Светла Иванова и Царица Роза 2007 Лора Георгиева, чиято корона й донесе блестящ старт на модния подиум. Имената на останалите трима членове на конкурсната комисия остават тайна към момента.

Сред споделените празнични изненади са дефилетата за първи път, озвучени с музика на живо, гостуването на нашумялата младежка българска група Ice Cream и имената на водещите на шоуто на сцената в Дома на културата „Арсенал“ – обичаните Александър Кадиев и Екатерина Евро.

Все още има възможност за включване в конкурса. Организаторите очакват тази година да има рекорден брой участнички.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама