Балетната школа при читалище "Съгласие" в Плевен готви премиера

08:29, 08 апр 17 / Култура 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Детската балетна школа при читалище "Съгласие" подготвя премиерния спектакъл "Куклената фея", съобщават от културния институт. Спектакълът е на 24 април. Проектът се осъществява със съдействието на община Плевен. Хореограф е ръководителят на школата  Маня Николова, сценарият е на актьора Георги Енчев, художник е Иван Велчев – Йово, репетитори – Валя Козовска и Оля Стоянова.

Участие ще вземат и ученици от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков”, актьори от Театралната студия при Драматично-куклен театър „Иван Радоев” и брейкъри.

Сценарият е оригинален и не е по либретото на балета "Куклената фея" от Йозеф Байер, заяви Маня Николова.  Тя уточни, че музиката на спектакъла е е на Байер, но сценарият е различен, достъпен и поучителен - децата трябва да се грижат за своите играчки, за реда в стаята си, да уважават своите родители и жестовете, които те правят за тях чрез подаръците. Този сценарий ме вдъхнови да измисля хореографията по различен от либретото начин", сподели Николова. 

Пет от участниците тази година са абитуриенти, сред тях е и изпълнителката на главната роля  Яна Ефтимова. Това означава, че този спектакъл е последният, в който ще имат възможност да се изявят като част от голямото семейство на балетната школа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама