Професор Светла Бъчварова: Трябва да се подобрят условията за развитие на бизнеса, за да има нови работни места и по-високи заплати

14:04, 18 мар 17 / Политика 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Трябва да има политическа воля, за да стане животът на хората в България по-добър“, каза по време на срещите си с жители на поповските села Водица и Ковачевец професор Светла Бъчварова.

 Кандидатът за народен представител на Коалиция „БСП за България“ от област Търговище запозна жителите на двете села със политиките, които левицата ще приложи по време на управлението си, за да осигури достоен и справедлив живот на българите.

Снимка: Коалиция „БСП за България“ Търговище


Тя бе придружена от други двама поставени в листата за парламентарните избори на 26 март - Николай Черкезов и Бахни Бахнев от БСП –Попово.

„В момента страната ни е най-бедната в рамките на ЕС, а най-страшното е, че у нас вече се използва изразът „работещи бедни“, каза професор Бъчварова.

„Необходимо е в страната да се подобрят условията за развитие на бизнеса, което ще доведе до разкриването на нови работни места и повишаване на заплатите.  За това ние искаме от вас кредит на доверие, за да изпълним поетите от нас ангажименти, които е крайно време да се случат в България“, призова Светла Бъчварова.

Снимка: Коалиция „БСП за България“ Търговище

Проблемите на жителите на Водица и Ковачевец бяха свързани с лошата общинска инфраструктура и развитието на селското стопанство. По този повод  Бъчварова подчерта, че е крайно време след като държавата прехвърля отговорности към общините, да отпуска повече средства на местните власти. „Това е част от поетия ангажимент за децентрализация на общините“, поясни тя и допълни че трябва да има ясни правила за разпределяне на допълнителните средства на кметствата,  а не това да става по съмнителен подбор. Както и да има държавни субсидии за малките и средни земеделски производители на база на произведена продукция.

„Това което предлага нашата програма не е просто план за действие в рамките на четири години, а за поемане на по-далечен път за по-далечно бъдеще“, допълни поставеният под номер три в листата за народни представители Николай Черкезов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама