Датчици за 2.3 млн. лева ще броят пътниците в градския транспорт на София

11:28, 18 мар 17 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Система ще брои пътниците в градския транспорт. Столична община е обявила обществена поръчка за 2.3 млн. лв., показва справка в регистъра на обществените поръчки. 

Това е втората процедура на Столична община от края на февруари, свързана с градския транспорт. 

Както Topnovini.bg вече писа, общината ще купи и 220 нови електронни табла на обща стойност 1.1 млн. лв. 

Конкурсите са обявени в края на февруари, а сроковете за участие са до 4-ти и 5-ти април. Средствата по двете поръчки са по оперативна програма "Региони в растеж". В обявите за конкурсите е посочено, че парите засега не са осигурени.

Победителят в кон курса не смао ще достави и монтира датчиците, които да броят пътниците в превозните средства, но трябва да осигури хардуер и софтуер за контролния център, към който ще бъдат изпращани данните. 

От Столична община имат изискване към доставчика да направи окабеляване, по възможност без прекъсване извършването на транспортна задача и нормална работа на превозните средства. Стойността на поръчката е 2.3 млн. лв. без ДДС. 

Планът за обновление на градския транспорт, който общината предсатви в началото на годината, предвижда електронно таксуване на пътниците според пропътуваното разстояние и време. Системата ще струва 88 млн. лв. като Центърът за градска мобилност ще я изплаща в продължение на 10 години. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама