Застреляха мъж на летището в Париж, взел оръжие от военен

10:36, 18 мар 17 / Свят 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Силите на реда евакуираха и затвориха парижкото летище „Орли“ след стрелба, предаде АФП, цитирана от БГНЕС. Това стана, след като неидентифициран до момента мъж е взел оръжието на военен. Нападателят е смъртоносно прострелян, след като се е опитал да избяга към ресторант на "Макдоналдс" на аеропорта.

Инцидентът е станал около 8:30 ч. местно време. Вътрешният министър Брюно льо Ру съобщи, че отива на летището. Веднага започна мащабна полицейска операция на „Орли“.

От вътрешното министерство съобщиха, че няма ранени граждани и призоваха гражданите да следват предписанията на властите за евакуация.

От второто по големина летище във френската столица бяха евакуирани близо 3000 души. Въздушният трафик е напълно спрян.

Франция все още се намира в състояние на извънредно положение след серия от терористични атаки. Гражданските власти призоваха хората с планирани полети да не пътуват до „Орли“.

Днешният инцидент идва броени седмици преди първия от двата тура на президентските избори. Според политическите наблюдатели това предполага, че французите ще се ориентират към кандидата, предлагащ най-голяма сигурност за населението на страната. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама