"Ройтерс": Руският елит е инвестирал над 100 млн. в сградите на Тръмп

01:29, 18 мар 17 / Свят 25 170 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 Специално проведено от "Ройтерс" разследване обаче е установило, че истината изглежда малко по-различно, съобщиха от БГНЕС. Според информацията на медията 63 индивида с руски паспорт или адреси в Русия са закупили от Тръмп недвижимо имущество във Флорида на стойност минимум 98,4 млн. Информацията е била извлечена от публичния регистър, интервюта и корпоративна документация.

От "Ройтерс" подчертават, че сред купувачите са и бизнесмени с политически връзки в Руската федерация. Такива например са бившият изпълнител директор на държавна строителна компания ("Спетстрой") със седалище Москва, която работи специално върху военни и разузнавателни сгради, основателят на Санктпетербургската банка "Викинг" и съоснователят на конгломерат с интереси в банковото дело, имуществото и електрониката. Никой от тях не е от близкото обкръжение на Путин.

Възможно е обаче това да не е пълният списък с руски инвеститори, тъй като анализът на данните е посочил, че 703 от собствениците (или общо една трета) на апартамент в някоя от 7-те сгради на Тръмп са дружества с ограничена отговорност (ООД), които имат възможността да крият самоличността на самия собственик на имота. При друга част от купувачите пък националността е била непотвърдена и следователно не е била взета предвид от разследващия екип на медията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама