Професор Светла Бъчварова: Необходимо е да подготвим младото поколение да бъде конкурентноспособно

22:03, 15 мар 17 / Политика 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в област Търговище професор Светла Бъчварова присъства на откриването на Изложба „АртРозалиада – живописен пир на любовта и виното” в Художествената галерия „Никола Маринов”. 

Снимка: Коалиция „БСП за България“ Търговище

Бъчварова разгледа произведения на студенти и преподаватели от висши училища по изкуствата от страната и чужбина - живопис, графика, пластика, плакати и стъклописи. „Необходимо е усъвършенстване на механизмите за финансиране на културата, включително и създаване на специализирани фондове“, подчерта кандидатът за народен представител и допълни, че в управленската програма на БСП е предвиден 1% от БВП в държавния бюджет за функция „Култура“. 

По­-рано през деня Светла Бъчварова се срещна и разговаря с членовете на пенсионерския клуб на улица „Бенковски„ в Търговище, голяма част от които бивши учители.Тя бе придружена от втория кандидат в листата ­доктор Светослав Стефанов и четвъртия­ Илия Илиев. 

Снимка: Коалиция „БСП за България“ Търговище


„Хаосът в образованието след управлението на ГЕРБ е тотален и сега са необходими сериозни корекции в закона“, подчерта професор Бъчварова. Тя се обяви за изготвянето на национална карта „Образование-­икономика“, изработена съвместно от държавата, общините и бизнеса. По този начин ще бъдат планирани кадрите, подготвяни от професионалното и висшето образование, така че да отговарят на потребностите на икономиката и пазара на труда.

Снимка: Коалиция „БСП за България“ Търговище


„Ние сме за поетапно увеличаване на заплатите на българските учители, каза още Бъчварова, като то ще бъде не по­-малко от 15 процента през първата година на мандата и 40 на сто в края му. Необходимо е да подготвим младото поколение да бъде конкурентноспособно в променящия се свят“, категорична бе Бъчварова. 

В края на срещата професор Бъчварова подари на пенсионерския клуб кафе­машина, а първото приготвено кафе бе специална почерпка за нея. „Започнахме промяната с избирането на генерал Румен Радев за президент, нека продължим заедно като гласуваме с бюлетина номер десет на 26 март !“, призоваха кандидатите за народни представители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама