Пристигат 197 хил. изборни бюлетини в Сливен

17:41, 15 мар 17 25 643 Шрифт:
Автор:

Бюлетините за вота на 26 март ще бъдат доставени в Сливен утре, 16 март. Това обяви за Topnovini.bg инж. Любомир Захариев,говорител на РИК Сливен. Изборните книжа ще бъдат доставени до  Областната администрация. От там на 17 март те ще бъдат разпределени по общини, поясни Захариев.

Общо 197 хил. бюлетини ще бъдат транспортирани до града под Сините камъни за предстоящия парламентарен вот. Броят им включва избирателите в Сливенска област и 10 процента резерв.

Захариев обяви, че в РИК се правят често промени в комисиите заради грешни лични данни или подмяна на членове в СИК.

Към настоящия момент се извършват регистрации на застъпници на партиите и коалициите. По-късно ще се вписват инаблюдателите.

Засега в Сливен е открита една подвижна избирателна секция, след дни ще стане ясно, дали ще има допълнителни секции в болницата, следствието и затвора.

Говорителят на РИК Сливен обяви, че досега е постъпила една жалба от партия за поставяне на агитационни материали в дружество с повече от 50 %  държавно участие – „Напоителни системи”. По жабата е направена проверка, като не са открититакива материали и жалбата се оставя без последствия. 
В РИК са постъпили и две докладни записки от полицията за лепене на агитационни материали на места, различни от определените от кмета на Сливен. Предстои сигналите да бъдат разгледани.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама