Ограничават влизането на автомобили в Албена

16:19, 15 мар 17 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Движението на автомобили по улиците в Албена ще бъде ограничено от новия туристически сезон, съобщават от ваканционното селище. Оттам обясняват, че мярката се въвежда, за да се осигури спокоен и сигурен престой на туристите по време на тяхната почивка.

Ще бъдат обособени три нови големи паркингa, където гoстите ще могат да оставят колите си. За желаещите да паркират до самият хотел, в който ще бъдат настанени, се осигуряват ограничен брой паркоместа срещу допълнителна резервация.

Според условията за паркиране за сезон 2017 г., безплатният престой е до 30 минути. Безплатен паркинг ще има до хотел „Лазур“ с вход от пътя Албена-Балчик.

Цените за платен паркинг за престой повече от 30 мин. и по-малко от едно денонощие (24 часа), са разделени за различните периоди- до 30 юни и след 1 септември, както и от 1 юли до 31 август.

Във „висок сезон“ таксата за гости без настаняване в комплекса е 10 лева, а на паркинг Автогара – 5 лева. За т.нар. нисък сезон – до 30 юли и след 1 септември, влизането на автомобили, които не са на гости на комплекса, ще се таксува по 6 лева, а на паркинг Автогара – 5 лева.

За целия сезон, за гости, настанени без резервирано паркомясто, таксата е 10.00 лв. за целия период на престоя, плюс по 2 лв. за всяко излизане. За тези туристи, които имат резервирано паркомясто, таксата е 10 лева за всеки ден от престоя.

Определените  цени се заплащат чрез специализирани автомати (PayStation), разположени на територията на комплекса, на всички рецепции на хотелите в комплекса, както и чрез SMS на единен за всички български мобилни оператори номер 13579.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама