Малчугани от детска градина станаха артисти в Операта в Стара Загора

16:17, 15 мар 17 25 214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малките възпитаници на Детска градина №10 „Светлина“ в Стара Загора днес бяха на посещение в Операта. Визитата е в рамките на програмата на Месец на изкуствата в детското заведение.

Директорът на Операта Огнян Драганов посрещна малчуганите и им показа всички възможности на сцената, подготвена вече за днешното представление на мюзикъла „Едно лято в едно блато“.

Децата чуха на запис звуци, мелодии, видяха различните светлини на спектакъла и импровизираха различни номера като истински артисти. В коридора разгледаха костюмите на малките артисти от мюзикъла и на изпращане получиха специален подарък– ръчно изработена кукла в ателието на Операта.

Други групи от градината днес по същото време бяха на посещение в Регионална библиотека “Захарий Княжески“ и в Радио Стара Загора. Утре всички деца заминават на специална екскурзия в „Музейко“ в столицата,разказа директорката Йоанна Димитрова.

Специалният Месец на изкуствата в детската градина започна на първи март с концерт на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Загорче“ в градината и с участие в тържеството в Общинския Зоопарк.

На 2-ри март деца и родители за трета поредна година бяха на посещение в Храм-паметника „Рождество Христово” в град Шипка. Тази проява бе посветена на Националния празник на Републиката.

Изложба-живопис на художника Слави Динев  се откри в детската градина на 6- ти март, по повод Международния ден на жената.

Във втората половина на месец март, когато е и рождения ден на „Светлина“, ще има тържество за новата Открита сцена в двора на градината, уточни директорката. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама