Над 1 800 са безработните младежи в област Плевен

15:51, 15 мар 17 25 298 Шрифт:
Автор:

Общо 1844 са регистрираните безработни младежи на възраст до 29 години в област Плевен през февруари, съобщава Агенцията по заетостта.

Според завършено образование най-много регистрирани има със специалности от сферата на икономиката и правото –155, следвани от техниката и технологиите –130, услуги, транспорт и охрана – 61 и т.н.

Повече от половината младежи на пазара на труда са без специалност и професия, което ги прави неконкурентни при търсене на работа, отчитат от агенцията. Към края на февруари техният брой е бил 991 души.

Най-търсените професии в бюрата по труда в областта през февруари са сервитьори, бармани, камериери, аниматори; оператори на машини в преработвателната промишленост; шивачи, кроячи, гладачи; квалифицирани работници в промишлеността (заварчици, шлосери, автомонтьори); общи работници в строителството; продавачи и касиери в търговията; шофьори; монтажници; общи работници в промишлеността. От специалистите с висше образование най-търсени са медиците, следват инженерите, учителите и преподавателите, стопанските специалисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама