Двама са кандидатите за Председател на Административен съд - Русе

15:49, 15 мар 17 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка с обявената от ВСС процедура за избор на председател на Административен съд – Русе, днес, 15.03.2017 г.,  на общо събрание на съдиите бяха изслушани кандидатите за длъжността административен ръководител, съобщава прес центърът на съда.

Двама са кандидатите за позицията - съдия Диан Василев от Административен съд Русе и съдия Мария Димитрова от Районен съд Русе. 

Събранието е проведено в съответствие със Закона за съдебната власт – „общото събрание на съдиите може да прави предложения за назначаване на председател на съответния съд и да изслушва всички кандидати“. Всеки от претендентите представи акценти от концепцията си за управление на Административния съд в гр. Русе и отговори на зададените от съдиите въпроси по изложените тези.

Протоколът от проведеното днес общо събрание ще бъде изпратен на Съдийската колегия на ВСС не по-късно от 7 дни преди събеседването във ВСС, насрочено за 04.04.2017 г. Концепциите на всеки от претендентите са публикувани в интернет страницата на ВСС, раздел „Конкурсни процедури”: http://www.vss.justice.bg/page/view/2031.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама