Дариха книги и медикаменти на детската онкохематология на УМБАЛ „Св. Георги“

15:47, 15 мар 17 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Книги и медикаменти за пациентите от детското онкохематологично отделение в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“ осигури благотворителната инициатива „Ola Española” на студенти от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, които изучават испански език. Към тях се присъединиха лингвисти и почитатели на езика и културата на Кралство Испания.

Събитието бе под надслов „Студенти за бъдещи студенти“ и се осъществи благодарение на Филологическия и Философско-историческия факултети на Пловдивския университет, Клуб „Библиотеката“ и неговия собственик Гаро Узунян, сдружение „Аз обичам Пловдив“, адвокат Станислав Проданов.

 „Ola Española” се провежда за първи път и има за цел лингвисти, студенти и любители на испанския език и култура да се обединят, за да се запознаят, да се забавляват и да „благоТворят“, разказа Лидия Шамова, преподавател по испански език в ПУ „Паисий Хилендарски“. Тя сподели, че наред с танците, музиката и презентациите, включени в програмата на „Ola Española”, участниците са успели да се обединят около идеята за помощ на най-младите онкоболни. Със събраните средства са закупени детски книжки,  предоставени им със значителна отстъпка от българско издателство и специфични медикаменти, необходими на лечебния процес при деца на химиотерапия, за които държавния бюджет не отпуска средства.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама