Започва конкурс за разказ на младежка тема

15:04, 15 мар 17 / Култура 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 1200 лева ще бъдат разпределени между победителите в конкурса за разказ на младежка тема, който за десети път обяви Община Варна. Право на участие имат автори от 16 до 35 години от цялата страна. Тази година конкурсът е в контекста на Варна - Европейска младежка столица. Авторите ще разсъждават върху ролята на младите хора в изграждането на съвременния облик на света. 


Творби ще се приемат до 30 юни. Те трябва да се изпращат на e-mail: [email protected]. Разказите трябва да са до 4 стандартни страници. Всеки автор трябва да се подпише с трите си имена и да посочи личен телефон и e-mail за връзка. Няма ограничение за участие с вече публикуван разказ. Всеки автор може да изпрати само по една творба. Победителите от миналогодишния конкурс нямат право да участват. 


Разказите ще бъдат оценявани по това дали са свързани с проблематиката, която вълнува младите хора. Ще се следи за логиката на изложението, за композицията, за наличието на драматична ситуация в сюжета, както и за умението на автора да изгражда характери, за неговия речников запас, за правопис и пунктуация.


Творбите ще бъдат оценявани от тричленно жури.  То ще разглежда анонимни текстове. Победителят в конкурса ще заслужи парична премия в размер на 600 лв. Заелият второ място ще получи 400 лв., а третият - 200 лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама