Беглец от затвора ще изкара още 2 години зад решетките

14:58, 15 мар 17 25 196 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С две години лишаване от свобода наказа Варненският районен съд беглец от затвора. Бягството е от 31 май миналата година.

Ден преди това 41-годишният Димитър Б., който изтърпявал 4-годишна присъда, наложена му от Районния съд в Русе, бил приведен и настанен в общежитие за краткосрочен престой към варненския затвор с цел извеждането му за планиран медицински преглед в извънболнично заведение.

Рано сутринта на следващия ден, докато дежурният надзирател конвоирал до корпуса на основната сграда друг затворник, подсъдимият се възползвал от кратковременното отсъствие на служителя и успял бързо да преодолее телените заграждения, след което и отдалечената на разстояние втора метална ограда. Въпреки предприетите мерки след бягството Димитър не бил открит, като през периода до залавянето му той осъществил и други криминални деяния.

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение между страните 41-годишният мъж получи конкретно за бягството си от затвора  ефективно наказание от 2 г. лишаване от свобода при строг режим. Съдебният акт е окончателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама