Записват участници за второто издание на Лятната IT Академия в Бургас

14:55, 15 мар 17 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След успешния старт на миналогодишната Лятна IT Академия, от днес започва записването за нейното второ издание, съобщиха от Община Бургас. Този път безплатната за ученици и студенти IT академия ще се проведе от 3-и до 31-ви юли, а всички желаещи могат да подават своите заявки за участие най-късно до 15 юни в Центъра за подкрепа на личностното развитие на ул. "Райна Княгиня" № 11.

Лятната IT Академия има за цел в продължение на месец ученици и студенти с интерес към информационните и комуникационните технологии да развиват и надграждат своите знания и умения в областта на програмирането, графичния дизайн и разработването на мобилни приложения.

Първото издание на лятната академия премина изключително успешно, а в нея се включиха общо 80 младежи - 50 ученици и 30 студенти. В края на обучението си всички получиха диплома, ваучери за закупуване на консумативи за компютри или книги.

Преподавателите са доказани специалисти от математическата гимназия и двата бургаски университета. Курсовете ще бъдат с продължителност от 60 учебни часа и отново ще се провеждат в базите на трите учебни заведения.

Община Бургас поема разходите за Лятната IT Академия, а обучението в нея е абсолютно безплатно за участниците. Идеята на всяко следващо нейно издание да надгражда постигнатото. Затова тази година за учениците ще има тест, с който да бъде осъществен подбор според нивото им.

Учениците ще бъдат разпределени в две категории: Начинаещи: 5-7 клас - Основи на програмирането (C++); Уеб и графичен дизайн. Напреднали: 6-8 клас - Програмиране C++; Уеб дизайн; 9-11 клас - Уеб програмиране.

Студентите ще имат два курса. Този в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" е на тема "Java програмиране и създаване на приложения за Android". Този в БСУ - "Разработване на Уеб и мобилни приложения".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама