4 години затвор за убийството на 3-ма души в зверска катастрофа в Пловдив

14:38, 15 мар 17 25 462 Шрифт:
Автор:

4 години лишаване от свобода при "Общ режим" е присъдата на Любомир Трайков. 26-годишният шофьор уби на място мъж и жена, а третата жертва – момиче на 23- години, почина след няколко дни в болницата. На 18.11.2016 г. около 1,18 часа в Пловдив тай катастрофира на кръстовището на бул. „Руски“ и ул. „Ген. Д. Николаев“, тестът с дрегер е показал концентрация на алкохол в кръвта от 0,8 промила.

Законът предвижда до 15 години, съдийският състав постанови 6 години, реално мъжът ще изтърпи 4 години, защото 1/3 от наказанието отпада заради признаване на фактите около инцидента от негова страна.

Любомир Трайков се призна за виновен по всички обвинения. Според обвинителният акт Трайков е нарушил общо 6 правила за движение от Закона за движение по пътищата. Според пресъздаден от полицията експеримент той се е движел с 99 километра в час при разрешена скорост за движение в населено място с 49 км/ч.

В съдебната зала присъстваха близките на убитите Атанас Ламджиев и Полина Карастоянова. Вдовицата на Ламджиев Корнелия Петкова заяви по-рано, че ще се съобрази изцяло с решението на съда. Майката на Полина избухна, че не е доволна и ще иска обжалване.

26-годишния Любомир Трайков ще продължи да бъде с мярка "домашен арест" до влизане на присъдата в сила, защитниците му и прокурорът Делян Пинчев обмислят дали ще обжалват.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама