Град Левски става домакин на фолклорен фестивал

11:40, 15 мар 17 / Култура 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фолклорният фестивал "Гергьовденски люлки" ще се проведе в град Левски на 1 май, съобщиха от общината. Форумът продължава традицията  на пролетните фолклорни фестивали  в община Левски, провеждани в дните между Цветница, Великден и Гергьовден. Той е със състезателен характер и има за цел да издири, съхрани и популяризира фолклорното ни наследство и в частност на северняшката фолклорна област. 

Според регламента, музикалното събитие  се провежда в два раздела: „Изворен фолклор“ и „Обработен фолклор“ и в отделни категории за певчески състави, индивидуални изпълнители, народни оркестри, фолклорни ансамбли, както и за автентична носия. 
Желаещите да участват могат да заявят това на официалния сайт на община Левски или по пощата  до 20 април.Задължително е посочването на телефон за обратна връзка. За всеки състав или индивидуален изпълнител се изпраща отделна заявка. Редът на явяването се определя от организаторите след постъпване на заявките. Програмата на фестивала ще бъде предоставена на всички записали се до 25 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама