Русенската библиотека беше домакин на беседа по книгата на Александър Шмеман "Великият пост"

11:15, 15 мар 17 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ беше домакин на беседа по книгата на презвитер Александър Шмеман „Великият пост“. Книгата е въведение в православното учение за поста. Тя представлява богословски размисъл за духовните измерения на поста и значението на аскетичния подвиг за вътрешната промяна на личността в църквата.

По тези и други въпроси на православната вяра модераторите отец Стефан Стефанов и отец Георги Георгиев от Русенска епархия беседваха с публиката, присъствала на събитието, съобщават още от РБ "Любен Каравелов".

„Книгата е написана в духа на Евангелието. Авторът владее до съвършенство изкуството на аргументацията и затова книгата му е толкова въздействаща“, сподели отец Стефан Стефанов.

Според Александър Шмеман „Църковното учение за Поста е учение, което се предава преди всичко във великопостното богослужение. Сега на преден план застава въпросът: как да приложим това учение към нашия живот? Как би могъл Великият Пост за бъде не само номинален, но и истински двигател на съществуването ни?“.

Инициативата беше организирана по проект „Един другиму и на Христа целия си живот да отдадем“, финансиран от фондация „Комунитас“. 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама