Лестър продължи своята европейска приказка след паметен триумф над Севиля

00:12, 15 мар 17 / Спорт 25 207 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първенецът на Англия Лестър продължава да изумява с представянето си в Шампионската лига. В изключително интригуващ сблъсък „лисиците” победиха като домакин с 2:0 испанския Севиля и така се класираха за четвъртфиналите в надпреварата с общ резултат 3:2 от двата мача.

Историческото постижение на Лестър дойде след истинско зрелище на „Кинг Пауър Стейдиъм”, в което зрителите видяха абсолютно всичко – драма, красиви изпълнения, червен картон и изпусната дузпа. Гостите започнаха по-агресивно срещата и в началните минути пропуснаха две възможности да открият резултата. Още в 4-ата минута Самир Насри се озова на чиста позиция и шутира, но Каспер Шмайхел показа завиден рефлекс и изби. В 17-ата минута Адил Рами също опита да застраши противниковата врата, но ударът му премина покрай целта.

Постепенно домакините успяха да пренесат играта в противниковата половина и това даде резултат в 27-ата минута. Джейми Варди бе фаулиран в близост до наказателното поле на Севиля. С изпълнението на пряк свободния удар се нагърби Рияд Марез, който центрира остро, топката премина през куп от играчи и попадна в капитана на Лестър Уес Морган, който с коляно я прати в мрежата на Серхио Рико. Голът вдъхна допълнително самочувствие на домакините, които заиграха още по-уверено. Все пак до края на полувремето резултатът остана непроменен.

Снимка: БГНЕС

След подновяването на играта първата опасност отново бе в полза на испанския тим. В 53-ата минута страхотен удар на Серхио Ескодеро срещна гредата на Шмайхел. Само две по-късно Лестър нанесе своя удар. Адил Рами не изчисти добре топката и тя попадна в Марк Олбрайтън, който овладя на гърди и с много точен шут от 11 метра вдигна на крака феновете на „Кинг Пауър Стейдиъм”.

В 74-ата минута задачата на гостите стана още по-трудна, след като лидерът на андалусийци Самир Насри си изкара глупав втори жълт картон, след като посегна да удари с глава Варди и остави своя отбор с 10 души. Въпреки численото неравенство на терена само четири минути по-късно Севиля можеше да се върне в мача, след като главният арбитър Даниеле Орсато посочи бялата точка за нарушение на Каспер Шмайхел срещу Витоло. С изпълнението на дузпата се нагърби Стивън Нзонзи, който обаче стреля твърде слабо и датският страж спаси.

До края на срещата гостите опитаха всичко, за да стигнат до попадение, но защитата на домакините не се пропука и така в крайна сметка Лестър се класира за първи път в своята история на четвъртфинал в Шампионската лига.

 

В другия мач от тази вечер шампионът на Италия Ювентус постигна втора победа над Порто. На своя „Ювентус Стейдиъм” в Торино „бианконерите” се наложиха с 1:0 и така с общ резултат 3:0 продължават в следващата фаза. Единственото попадение в срещата реализира Пауло Дибала в 42-ата минута от дузпа, отсъдена за умишлена игра с ръка Перейра, за което получи и директен червен картон. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама