Зам.-министър Мая Тодорова участва в Спортен форум 2017

17:00, 14 мар 17 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зам.- министърът на младежта и спорта Мая Тодорова участва в Спортен форум 2017, който се проведе в Сейнт Джулиян (Малта) и е част от Малтийското председателство на ЕС. Това информира БГНЕС. Събитието беше организирано от Главна дирекция „Образование, младеж, спорт и култура“ към Европейската комисия и събра над 250 експерти от цяла Европа.

Основен акцент на форума беше доброто управление в спорта. „Прозрачност, интегритет, отчетност и добро управление, това е, което искаме да виждаме в спорта и в спортните организации“, каза европейският комисар с ресор „Образование, култура, младеж и спорт“ г-н Тибор Наврачич.

В дискусиите взеха участие членове на Европейския парламент, ръководни органи на Международния олимпийски комитет и европейски спортни федерации, академични институции, спортни журналисти и анализатори от различни неправителствени организации. Делегатите обсъдиха доброто управление в сферата на спорта, а акценти бяха поставени върху възстановяването на доверието в спорта.

Форумът проследи напредъка на групите на високо равнище по спортна дипломация и по спорт за всички. Експертите представиха добри практики от реализирани проекти, финансирани от програма „Еразъм+“ и финансовия механизъм на Европейската комисия в сферата на спорта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама