Дискусия, свързана с начините за справяне с терористичните заплахи пред Европа ще се проведе в София

16:39, 14 мар 17 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дискусия на тема „Мястото на човешките права в стратегията на ЕС срещу радикализацията" ще се проведе на 17-ти март от 19:00 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща“ в столицата. Събитието е част от проекта „Дебатна мрежа за Европейския парламент“ и цели да ни помогне да потърсим отговорите на някои от най-важните актуални въпроси, свързани с бъдещето на Европа и опасностите, които я дебнат.  

Участие в него ще вземат: Светослав Малинов, член на Европейския парламент, адв. Маргарита Илиева, директорка на Правната програма на Българския хелзинкски комитет, Николай Иванов, eксперт в сферата на сигурността към Международната агенция за превенция на престъпността и политики за сигурност. Медиатор на дискусията ще бъде Ирина Недева.

Организаторите на събитието ни припомнят, макар и да звучи изненадващо за широката публика, че серията атентати в Париж, Брюксел, Ница от 2015-2016 съвсем не са най-тежките, които континента е преживявал. С много по-голяма численост на жертвите са тези от средата на 70-те и началото на 90-те години на ХХ век.

Остава да се запитаме какъв е начинът да се справим с феномена на чуждестранните бойци и вълците- единаци, както и да се научим да боравим успешно с инструментите за разпознаване и предотвратяване на радикализацията. А дали това може да бъде постигнато чрез спазването на човешките права като част от обща анти-терористична стратегия, в която върховенството на закона ще бъде съблюдавано, е въпрос, на който само бъдещето може да даде категоричен отговор. И все пак, ние трябва да продължаваме да търсим. Водени от това вярване, „Червената къща“ в София ни приканва да вземем участие в дискусията, защото тя касае всички нас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама