В Плевен пред съда ще бъде изправен 15 -годишен, обрал възрастна жена

16:20, 14 мар 17 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плевенската районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 15-годишен ученик, ограбил 69-годишна жена.  Обвинението срещу И. Н. е за това, че на 31.01.2017 г. в  Плевен със сила отнел  от жената дамски портфейл, лична карта и 62 лв.- всички вещи на обща стойност 72 лв.

Нападателят е ученик в 8-ми клас. Според обвинението, въпреки че е непълнолетен, той е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си.

В деня на престъплението той се разхождал по улица "Прилеп" в града. Нямал пари и решил да ги отнеме от самотно преминаващ човек. В този момент по улицата минала възрастна жена и обвиняемият преценил, че може да отнеме пари от нея. Когато жената се обърнала с гръб, за да отключи входната врата на жилището си, непълнолетният се приближил до нея и я блъснал в гръб. От удара жената паднала на земята, като до нея паднала дамската й чанта. Момчето бързо отворило дамската чанта и взело портмонето, след което избягало. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама