Ремонтират улици и междублокови пространства в центъра на Бургас с 3 млн. лв.

16:20, 14 мар 17 25 600 Шрифт:
Автор:

Поръчка на стойност 2 999 121 лв. без ДДС за реконструкция на улици и облагородяване на междублокови пространства в централната градска част е обявила Община Бургас, показа проверка на Topnovini.bg.

Строително-монтажните дейности ще обхващат девет улици – „Отец Паисий“, „Възраждане“, „Лермонтов“, „Шипка“, „Константин Фотинов“, „Успенска“, „Иларион Макариополски“, „Граф Игнатиев“ и „Гео Милев“.

Част от улиците попадат в среда на паметници на културата, а именно ул. „Лермонтов“ и ул. „Иларион Макариополски“. В тази връзка изготвения план настилки в района и проектът за реконструкция е съгласуван с Министерство на културата с положително становище.

Предмет на поръчката са реконструкция на уличните платна и тротоарите, включително подмяна на настилките, обособяване на паркоместа, осигуряване на достъпна среда хора с увреждания. Основните материали за изпълнение на настилките са гранитни (за уличните платна) и бетонови (за тротоарите) павета. По всички тротоари се предвижда полагането на тактилна настилка при кръстовищата, както и преди препятствия, разположени в тротоара.

Съпътстващи реконструкцията мерки са благоустрояване и озеленяване на уличните пространства, системи за подземно сметосъбиране, естетизиране на градска среда посредством нови архитектурни елементи на градското обзавеждане, антипаркинг елементи, реконструкция на уличното осветление с енергоспестяващи осветители, с подходящ за централната градска част дизайн.

Продължителността на поръчката е 270 дни. Нейното финансиране е осигурено по европейската програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

Кандидатите за изпълнители могат да подават своите оферти до 20 април тази година в Община Бургас. Предложенията ще бъдат отворени на следващия ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама