Пред съда в Плевен ще бъде изправен охранител, застрелял крадец

15:55, 14 мар 17 25 309 Шрифт:
Автор:

Плевенската окръжна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу охранител, прострелял и причинил смъртта на крадец на метални тръби на територията на "Рафинерия Плама", в землището на село Дисевица.
Според прокуратурата  на 12 април 2016 обвиняемият Митко Г. като служител в охранителната фирма "Груп-7" ЕООД  при изпълнение на служебните си задължения  умишлено прострелял и умъртвил Киро М/на 35 години/.

Митко Г. действал като длъжностно лице, на което е възложено пазене на чуждо имущество и предотвратяване на кражби. Той разполагал със служебно огнестрелно оръжие.  На 12.04.2016 г. в 8,00 ч. постъпил дневна смяна. Междувременно пострадалият и още двама негови познати се уговорили да извършат кражба на железа от рафинерията. Проникнали на територията на предприятието и в район до сграда на трафопост, обрасъл с дървета и храсти започнали да режат монтирани към инсталация метални тръби.

Мъжете били забелязани от работник в пречиствателната станция, който съобщил за кражбата на началник-цеха. За случая бил информиран и обвиняемият, който веднага отишъл на мястото. Приближил пеша безшумно към местопроизшествието с предварително заредено оръжие с ловен боеприпас, вместо със стоп патрон.

Обвиняемият не предприел нито едно от действията съгласно длъжностната си характеристика и другите утвърдени правила за охранителите в „Груп-7”, за да задържи трите лица проникнали на територията на обекта. Вместо това се приближил безшумно към пострадалия, видял го през храстите, че е приклекнал и реже с ножовка метална тръба и произвел два изстрела по посока на пострадалия. Оловните сачми попаднали в лявата част на гръдната и коремната половина на пострадалия и причинили несъвместимо с живота увреждане и остра кръвозагуба, довели до смъртта му. Веднага след изстрела приятелите взели пострадалия, натоварили го в автомобила, с който дошли и го оставили пред дома му.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама