Лагер за иновации се проведе в София

15:34, 14 мар 17 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В София приключи своята работа „Лагер за иновации - Innovation Camp 2017“, посветен на иновациите в местното управление и на повишаването на достъпа на граждани при формулиране на ефективни решения за устойчиво развитие, научи Topnovini.bg от пресцентъра на Столична община.

Форумът, в който участва и зам.-кметът на Столична община Йоана Христова, беше реализиран в партньорство между Столична община, Министерски съвет и Главна дирекция „Съобщителни мрежи, съдържание и технологии“ на Европейската комисия. 

Целта на провелото се в столицата събитие бе да събере на едно място представители на държавната и местната власти, на НПО-сектора, на университетите и бизнеса от страната и чужбина, които работейки заедно в смесени екипи, да предложат различни иновативни решения по предварително зададени съществуващи казуси.

“Предизвикателствата“ в отделните групи бяха представени от вицепремиера Малина Крумова, зам.-кмета на СО Йоана Христова и Брор Сомелин от ЕК. 

Заданието на екологичния проект, “поръчано“ от столичния заместник-кмет по екология, беше свързано с повишаване на прозрачността и диалога при разработване и въвеждане на инициативи в областта на околната среда на гр.София. 

„Прозрачността е от изключително значение за екипа на Столична община и комуникацията на голяма част от екологичените теми е сериозно предизвикателство, предвид значението на най-актуалните екологични теми. Отворени сме към всякакви иновативни, но работещи предложения, които биха подобрили ефективността на предлаганите от нас мерки за подобряване на околната среда в София. Точно поради тази причина, заданието, което поставих на единия екип, е свързано с разработване на комуникационна алтернатива, която да предоставя по-голяма достъпност на гражданите и представителите на НПО-сектора и така да увеличи ефективността от обществените обсъждания, подчерта зам.-кметът Йоана Христова. Идеите, изработени в рамките на двата дни на иновативния лагер, бяха представени на заключителна церемония. Екологичният екип на Столична община представи интегрирана динамична платформа за онлайн и офлайн комуникация, която да се управлява от самостоятелен екип и да се фокусира изцяло върху диалога с гражданите. Според предложението, комуникацията трябва да включва повече разяснителни кампании, срещи с експерти по отделни теми, възможности за обмен на добри граждански идеи и международни практики, както и система за модериране на колективни решения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама