Логопедия е най-новата специалност в Медицинския университет във Варна

15:33, 14 мар 17 25 1708 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази година за първи път в Медицинския университет във Варна се разкрива специалност логопедия. Обучението по нея ще е 4-годишно, в редовна форма и включва логопедични, медицински, психологически, педагогически и други дисциплини, даващи знания и умения за провеждане на говорна терапия и корекции при деца и възрастни.

Сред новостите за учебната 2017/2018 г. е и възможността за обучение на военни лекари и медицински сестри. То ще се извършва съвместно с Висшето военноморско училище за нуждите на отбраната и за военномедицински цели.

Начините за кандидатстване и възможностите за реализация, които дават всичките 25 медицински и здравни специалности в университета, ще бъдат представени на кандидат-студенти и родители в традиционните вече Дни на отворени врати. Те ще се проведат за пета поредна година на 24 и 25 март. В тези два дни всички желаещи могат да се запознаят с материалната база на университета и да се докоснат до спецификата на обучението в различните специалности.

И тази година университетът предлага възможност на кандидатите за специалностите медицина, дентална медицина и фармация да се явят на предварителни изпити по химия и биология през април и на редовни през юли по нов формат. Изпитите са комбинация между тестове и решение на логически задачи по съответната дисциплина, вместо досегашното теоритично развиване на теми.

Без конкурсни изпити за прием след средно образование са новата специалност логопедия, както и здравен мениджмънт и медицински оптик за ниво бакалавър. При тях класирането е с оценки от държавните зрелостни изпити. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама