Уволниха Иван Гарелов като медиен съветник на правителството

15:11, 14 мар 17 / Политика 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иван Гарелов е бил уволнен като медиен съветник на служебното правителство. Това съобщи самият той за NOVA. 

„Говорих със служебния министър-председател Огнян Герджиков. Той устно ме уведоми, че съм уволнен като медиен съветник. Писмено все още не съм подписал нищо. Най-вероятно утре ще получа заповедта за уволнение”, заяви журналистът Иван Гарелов.

„Мотивите са, че съм ангажирал кабинета, защитавайки Елена Йончева в сутрешния блок на NOVA „Здравей, България”. Само че аз я защитих като мой колега. Обяснено ми бе, че с изказването ми лично съм засегнал бившия министър-председател Бойко Борисов”, обясни още Гарелов.

Министър-председателят Огнян Герджиков освободи медийния си съветник Иван Гарелов, потвърдиха малко по-късно в съобщение от правителствената информационна служба. "Причина е днешното му участие в телевизионно предаване и произтеклото от това нарушаване на правилото за неутралност на служебното правителство в предизборната кампания.", се посочва в съобщението.

"Премиерът Герджиков посочи, че е недопустимо член на политическия му кабинет да коментира и да взема страната на който и да било участник в предизборната кампания.", се казва още в съобщението на пресцентъра на МС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама