Обсъждат общинската стратегия „София – творчески град на киното”

15:04, 14 мар 17 / Култура 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проект на общинската стратегия „София – творчески град на киното” ще представи столичният кмет Йорданка Фандъкова на 15 март от 11 часа в зала „Мати“ на НДК.  Това съобщават от пресцентъра на общината.

Участие в събитието ще вземат създателите на проекта: ръководителят на екипа инж. Иван Попйорданов – експерт „Аудиовизия и филмова индустрия”, д-р Диана Андреева и доц. д-р Биляна Томова от Фондация „Обсерватория по икономика на културата” и Мира Сталева – заместник-директор на „София филм фест”. 

Ще присъстват още заместник-кметът по култура на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов, общински съветници от Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в Столичен общински съвет, членовете на Филмовата комисия към Столична община, актьори, режисьори и други.

Организаторите припомнят, че стратегията „София – творчески град на киното” е първата от 70-те години на миналия век в България. Документът ще представя визията на Столична община за киноиндустрията в периода 2017-2027 г.

След официалното му представяне, той ще бъде публикуван за публично обсъждане на електронната страница на Столична община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама