КАТ-Шумен започва проверки за обезопасителни колани

15:01, 14 мар 17 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Пътна полиция"- Шумен започва засилени проверки за използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците в моторните превозни средства, използване на обезопасителни каски от водачи и пътници на мотоциклети, както и проверки за използване на системи за безопасност при превозване на деца в автомобили. Това съобщиха от ОД на МВР Шумен.

Операцията, организирана от TISPOL ще продължи до 19 март. Пътните полицаи ще припомнят колко е важно да използват предпазни колани, системи и каски при пътуване, които биха ги предпазили от сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент. Използването на обезопасителни колани и каски оказва пряко въздействие на аварийността и в частност на броя на пострадалите и загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия. 

Ще се следи дали водачите са правоспособни и не управляват ли след употреба на алкохол, дали управляват технически изправни моторни превозни средства.

По време на проверките, освен за използването на обезопасителни средства от водачите на МПС и пътниците, ще се извършват проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

Засилен е и контролът за нерегламентиран превоз на пътници, извършвани от лица, които не притежават лиценз за извършване на обществен превоз или удостоверение за извършване на таксиметров превоз. Проверките се извършват съвместно с Областен отдел „Автомобилна администрация” Шумен.

 

 

 

 

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама