Бургаската екоинспекция не откри незаконно строителство на Иракли

14:53, 14 мар 17 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не се извършва строителство в защитената местност Иракли. Няма извършване на строителни дейности и на морския плаж. Това е установила проверката на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас, извършена на 10 март тази година след подаден сигнал със снимки от очевидец, съобщава сайтът dnevnik.bg.

Експертите са установили, че мястото на снимките, от които се виждат строителни дейности от миналия уикенд, се намира в местността Кладери, землището на село Емона. Морският плаж е "Река Вая". Строителството е на територията на три поземлени имота, собственост на "Емона 2000" за изграждане на ваканционен комплекс, постановено с решение от 2011 г. на директора на РИОСВ – Бургас.

В два от имотите обектите са вече построени и за тях има издадени разрешения за строеж от страна на компетентния орган – община Несебър. В момента там се извършвали довършителни дейности, алеи и озеленяване.

В единия от имотите, в който се намират старите постройки на пионерския лагер, се строи трафопост и се полагат кабели. За строежа има издадено разрешение, а инвестиционното предложение е съгласувано от РИОСВ-Бургас през 2016 г.

Не е установено строителство на обекти без разрешения за строеж, както и без изискващите се съгласувания по екологичното законодателство, са обяснили от РИОСВ-Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама