Трима непълнолетни са задържани за обир на такси в Русе

14:25, 14 мар 17 25 490 Шрифт:
Автор:

Служители на Второ Районно управление са задържали извършители кражба от таксиметров шофьор в Русе, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Потърпевшият е подал сигнал за случилото се. Той е разказал, че на 23 февруари около 18:30 часа от пиацата на покрития пазар до Товарна гара е бил нает от трима младежи на възраст около 17 - 18 години, за да ги закара до заведение в района на комплекс „Олимп“. Там спрели и изчакали, докато едното от момчетата влезе в заведението. Когато въпросният младеж се върнал тримата заявили, че ще слизат и го попитали дали има да им върне ресто от 20 лева. Водачът им отговорил, че има тази възможност, но когато извадил портфейла си, единият го грабнал от ръката му, след което тримата се разбягали в различни посоки.

Сигналът е бил документиран от служителите на реда, като по случая е образувана преписка. В хода на предприетите и проведени оперативно-издирвателни мероприятия за изясняване на престъпното деяние е установено, че извършители са трима непълнолетни младежи от Русе на възраст 16, 15 и 16 години.

Работата по преписката е приключена и изпратена на Районна прокуратура – Русе с мнение за изпращане на материалите в Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за разглеждане на възпитателно дело и налагане на възпитателни мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама