Десислава Атанасова: Подготвяме национална стратегия за развитие на изкуствата

14:19, 14 мар 17 / Политика 25 584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приоритет в сектор „Култура” от предизборната кампания на ПП ГЕРБ е създаване на ясна национална стратегия за развитие на изкуствата, културните и творчески индустрии, културното наследство и културния туризъм.

Снимка: ГЕРБ-Разград

Това заяви по време на срещите си с културни дейци от областта водачът на листата на ПП ГЕРБ Разград Десислава Атанасова. Тя се срещна с представители на Капанския ансанбъл, Художествената галерия в Разград, хора, занимаващи се с библиотечно, читалищно и музейно дело, театрални дейци, художници, фотографи, любители на изкуството.

Пред всички тях, Атанасова подчерта, че развитието на културата е тясно свързано с подема на други сектори като туризма и образованието, защото културата, изкуството и образованието вървят ръка за ръка. Законите трябва да отразяват виждания на всички, които се занимават и с културна и с образователна дейност.

Снимка: ГЕРБ-Разград

Финансово обезпечаване на стратегическите приоритети и цели, включително и чрез привличане на алтернативни източници за финансиране на културния сектор; Приоритетно финансиране на дейности по опазване на културното наследство;

Снимка: ГЕРБ-Разград

Определяне на приоритетни обекти – недвижими културни ценности за целево финансиране на редовни теренни археологически проучвания, консервация, реставрация и социализация, както и приемане на планове за опазване и управление на археологическите резервати;

Снимка: ГЕРБ-Разград

Осигуряване на механизми за опазването на културните индустрии като ресурс - всичко това е заложено в програмата на ГЕРБ в сектор „Култура“.

Снимка: ГЕРБ-Разград

Да представи управленската програма на ГЕРБ в ресорния сектор, пристигна и Вежди Рашидов – министър на културата в кабинети Борисов 1 и 2. Той посети изложба на художничката Пролетеса Дончева в Художествената галерия в Разград, след което се срещна с граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама