Красимир Янков, БСП: Санкциите срещу Русия нанесоха огромна щета на българската икономика

13:51, 14 мар 17 / Политика 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Санкциите срещу Русия нанесоха огромна щета на българската икономика, на туризма по Черноморието и на отношението към големите инфраструктурни проекти. Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ Красимир Янков на среща със Съюза на офицерите и сержантите от запаса в Добрич. В нея участваха кандидати за народни представители от листата, а гост бе председателят на форум "България - Русия" и член на националното ръководство на БСП Светлана Шаренкова. Именно по нейно предложение конгресът на партията пое ангажимент, влезе ли БСП в управлението, да поиска сваляне на санкциите и да се търси сътрудничеството на база взаимна изгода.  

„Традиционните връзки, които сме имали с руския народ, свързани с близък език, една вяра, близка култура, не могат да ни накарат да имаме друго, освен добро отношение. За съжаление, тези, които управляваха, въвлякоха целия народ в подкрепата на санкции срещу Русия, изпълнявайки без никакви претенции указанията на Европейския съюз“, заяви Янков. И подчерта, че само със сваляне на санкциите, ще можем отново да имаме претенцията за създаване на условия, с които да привличаме инвеститори и, евентуално, да възобновим тези големи инфраструктурни проекти, които са необходими за България. Над 80 % от хората у нас искат да бъдат възобновени връзките във всички сфери с Русия и то в кратки срокове, добави той.

Отношението към Русия е един от стълбовете на нашата партия, заяви пред присъстващите Шаренкова. Тя подчерта, че то неизбежно е положително, защото, благодарение на Русия, ние получихме най-ценното за една държава – суверинитета си. Ако нямаме държава, суверинитет, граница, която да бъде пазена, какви права на човека може да има, попита тя. „Ние трябва да си върнем националното си самочувствие и да отстояваме националните си интереси. Промяната, която дойде на президентските избори, трябва да бъде реализирана и на парламентарните избори“, заяви Шаренкова. И призова: „Подкрепете Красимир Янков, подкрепете листата на БСП! Това са хора, на които може да се разчита и да се има доверие“. 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама