Водачът на листата Теменужка Петкова и кандидатите за народни представители на ГЕРБ-Търговище посетиха фирма „Мебел стил”

13:09, 14 мар 17 / Политика 25 1131 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водачът на листата на Политическа партия ГЕРБ-Търговище Теменужка Петкова и кандидатите за народни представители посетиха фирма „Мебел стил” ООД в село Макариополско. Компанията е специализирана в производството на тапицирана мебел и матраци и се превърна в един от най-големите производители в България.

Снимки: ГЕРБ-Търговище

Към момента дружеството има 460 служители и две модерни производствени бази, разположени на обща площ от над 70 000 кв.м., от които повече от 20 000 кв.м. покрити производствени и складови площи.

 Снимки: ГЕРБ-Търговище

„Впечатлена  съм от това, което правите. Държавата трябва трябва да подкрепя такива работодатели, които милеят за родния край и за своите служители. Ние поемаме ангажимент за стабилност в страната, за да може бизнесът да работи успешно”, заяви пред ръководството и работещите Теменужка Петкова. Тя представи основните акценти от управленската програма на ГЕРБ като поясни, че през последните няколко години икономическият растеж в България се е ускорил до над 3% и е достигнал  едно от най-високите нива в ЕС. „Брутният вътрешен продукт от 83,6 млрд. лв. за 2014 година нарасна до 91,7 млрд. лв. за 2016 г. При наше следващо управление до края на мандата БВП може да надмине 100 млрд. лв. като прогнозите ни са за 120 млрд. лв. БВП в края на следващия мандат”, каза Теменужка Петкова. Тя допълни, че в програмата на ГЕРБ е предвидено за четиригодишен управленски мандат минималната работна заплата да достигне 650 лв, средната работна заплата за страната- 1500 лв.

 Снимки: ГЕРБ-Търговище

Теменужка Петкова обясни, че основна цел е да бъдат изговени законодателни промени, свързани с въвеждане на пълна либерализация на пазара на електроенергия и газ. „Либерализацията на пазара ще осигури равен и лесен достъп на битовите абонати до свободния пазар на електроенергия и газ и ще прекрати зависимостта на абонатите от електро и газоразпределителните дружества”, обясни водачът на листата на ГЕРБ-Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама